Следвайте Гласове в Нова ракетна атака предприе Русия срещу Украйна. Сирените

...
Следвайте Гласове в Нова ракетна атака предприе Русия срещу Украйна. Сирените
Коментари Харесай

Нова ракетна атака срещу Украйна, в цялата страна вият сирени за въздушна тревога

Следвайте " Гласове " в 
Нова ракетна офанзива предприе Русия против Украйна. Сирените за въздушна паника са се присъединили в цялата страна, в това число в столицата Киев.

Зам.-началникът на президентската канцелария Кирило Тимошенко прикани жителите да не напущат противобомбените укрития. По думите му в Кривой рог е ударена жилищна постройка. " Има опустошения, под отломките може би има хора ", написа Тимошенко и добави, че избавителните екипи към този момент работят на място.
Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в формалния си канал в Телеграм, че в три региона на украинската столица са избухнали гърмежи. " Експлозии избухнаха в Днипровски, Деснянски и Голосеевски региони. Не напускайте укритията, офанзивата продължава. Движението по всички линии на метрото краткотрайно е спряно ", разгласи Кличко.
В украинската столица е спряно и водоподаването поради изумен обект от енергийната инфраструктура, добавя кметът. 

По информация на Оперативния щаб на въоръжените сили на Украйна електричеството в Харков е изцяло изключено, спряно е метрото. След удари по обекти от енергийната инфраструктура в Харковска, Кировоградска, Донецка и Днепропетровска области е прекратена контактната железопътна мрежа, по тази причина са пуснати в придвижване композиции с дизелови локомотиви. 
12 ракетни удара са нанесени в Запорожието, като в Днепропетроск няма осветяване, а в Кременчуг няма и осветяване, и отопление.

Министърът на енергетиката на Украйна Герман Галущенко заяви в формалния си профил във Facebook, че са изумени обекти от енергийната инфраструктура в южната и източната част на страната, тъй че е вероятен спад в индустриалните размери. 
 

По непотвърдена информация, публикувана от медии в Телеграм, при въздушните удари е изумена Криворожката Топлоелектрическа централа, която е най-голямата в Европа, работеща на твърдо гориво.
По-рано губернаторът на Николаевска област Виталий Ким заяви, че към 60 ракети са засечени да се насочват към украинското въздушно пространство.
 

Русия извърши неведнъж набези против украинската енергийна инфраструктура от октомври насам, което докара до прекъсване на електрозахранването из цялата страна.
 
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
 
16 Дек 202223916 Дек 20226216 Дек 20228916 Дек 202272716 Дек 20226316 Дек 2022582КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202233716 Дек 202217808 Дек 202292124 Sep 20223424
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР